TV interjúk Dávid szüleivel és barátaival |
1 millió forint jutalom a nyomravezetőnek!Dávid eltűnésének a története a Duna TV Csellengők című műsorában 2010-ben:A videó letöltése! (47,2  MB, xvid avi)


Dávid esete a Duna TV Csellengők című műsorában 2011. február 6-án:
Az RTL Klub interjúja Dávid szüleivel:


A videó letöltése! (14,1  MB, xvid avi)


Dávid eltűnése az ATV Tetthely című műsorában:
Csellengők interjú Dávid dunaújvárosi haverjaival, akik másként emlékeznek vissza a történtekre,
mint a többi fiatal, akik Dáviddal voltak:

A TV2 Mokka műsorának interjúja Dávid szüleivel:
A TV2 Mokka műsorának interjúja Hangya Gábor magánnyomozóval:
Az RTL Klub interjúja egy rendőrnővel a magyarországi fiatalkorúak eltűnéséről

E videóban 2010. májusában, az ORFK egy őrnagya beszél a magyarországi fiatal eltűnési statisztikákról. Az interjúban a rendőrnő azt a nagyon hasznos tanácsot adja, hogy ha gyermekünk eltűnik, lehetőleg egy percet se késlekedjünk, hanem azonnal jelentsük - lehetőleg friss fényképpel - a rendőrségen! Az első percek, órák, napok meghatározóak lehetnek a megtalálási esélyeket illetően!

Sajnos Dávid esetében viszont hiába jelentették Dávid eltűnését a lehető legkorábban a rendőrségnek. Dávid szüleit elutasították azzal, hogy jöjjenek vissza 72 óra múlva. Dávid szülei a két fiúkkal többet törődtek, mint bármi mással. Ezért az ő esetében teljesen kizárt, hogy szeretetlenség miatti bánat miatt csak úgy "elfelejtett volna elköszönni." És a körülmények sem azt valószínűsítik, hogy bármi más ok miatt is csak úgy lelépett volna, - azontúl hogy az ilyesmi neki nem szokása - , sokkal valószínűbb az, hogy valakik - ki tudja hova és milyen célból - de elhurcolták.

Magyarországon Strehó Gergőt és Ackermann Dávidot keresik legrégebben - halható a filmben. De sajnos vannak rajtuk kívül is más régebben eltűnt fiatalok, akikről tudunk:
- a 2000-ben  11 évesen eltűnt Till Tamás
- és a 2004. januárjában, éppen csak 18 évesen eltűnt Döbröntei Máté Viktor


TV2 Mokka interjú Dávid szüleivel és bátyjával 2010. szeptember 14.-én:
( http://tv2.hu/mokka/video/egy-eve-tunt-el-david )
TV2 Aktív interjú Dávid szüleivel 2010. szeptember 15.-én:

Sajnos Dávid esetében viszont másképp történtek a dolgok, mint ahogyan azt a videóban hallhatjuk: a térfigyelő kamera wincseszterét nem az első napokban, hetekben; hanem csak másfél hónap múlva foglalták le, akkor nézték meg. Eddigre azonban a felvételek 2-szer, 3-szor törlődtek, és visszaállításuk sem hozott állítólag eredményt.
A kamera megtalálása pedig Dávid szüleinek köszönhető, mert a rendőrség azt a tájékoztatást adta nekik, hogy a közelben nincs térfigyelő kamera, végül Dávid szülei nyomozták ki, hogy mégis csak van. A kamerákról egy térkép honlapunk "Dávid eltűnésének a története" részén látható.