TV interjúk Dávid szüleivel és barátaival

Dávid eltűnésének a története a Duna TV Csellengők című műsorában 2010-ben:

A videó letöltése! (47,2 MB, xvid avi)

Dávid esete a Duna TV Csellengők című műsorában 2011. február 6-án:

Az RTL Klub interjúja Dávid szüleivel:

A videó letöltése! (14,1 MB, xvid avi)

 

Dávid eltűnése az ATV Tetthely című műsorában:

Csellengők interjú Dávid dunaújvárosi haverjaival, akik másként emlékeznek vissza a történtekre, mint a többi fiatal, akik Dáviddal voltak:

A TV2 Mokka műsorának interjúja Dávid szüleivel:

A TV2 Mokka műsorának interjúja Hangya Gábor magánnyomozóval:

Az RTL Klub interjúja egy rendőrnővel a magyarországi fiatalkorúak eltűnéséről:

E videóban 2010. májusában, az ORFK egy őrnagya beszél a magyarországi fiatal eltűnési statisztikákról. Az interjúban a rendőrnő azt a nagyon hasznos tanácsot adja, hogy ha gyermekünk eltűnik, lehetőleg egy percet se késlekedjünk, hanem azonnal jelentsük – lehetőleg friss fényképpel – a rendőrségen! Az első percek, órák, napok meghatározóak lehetnek a megtalálási esélyeket illetően!

Sajnos Dávid esetében viszont hiába jelentették Dávid eltűnését a lehető legkorábban a rendőrségnek. Dávid szüleit elutasították azzal, hogy jöjjenek vissza 72 óra múlva. Dávid szülei a két fiúkkal többet törődtek, mint bármi mással. Ezért az ő esetében teljesen kizárt, hogy szeretetlenség miatti bánat miatt csak úgy „elfelejtett volna elköszönni.” És a körülmények sem azt valószínűsítik, hogy bármi más ok miatt is csak úgy lelépett volna, – azontúl hogy az ilyesmi neki nem szokása – , sokkal valószínűbb az, hogy valakik – ki tudja hova és milyen célból – de elhurcolták.

Magyarországon Strehó Gergőt és Ackermann Dávidot keresik legrégebben – halható a filmben. De sajnos vannak rajtuk kívül is más régebben eltűnt fiatalok, akikről tudunk:
– a 2000-ben 11 évesen eltűnt Till Tamás
– és a 2004. januárjában, éppen csak 18 évesen eltűnt Döbröntei Máté Viktor

TV2 Aktív interjú Dávid szüleivel 2010. szeptember 15.-én:

Sajnos Dávid esetében viszont másképp történtek a dolgok, mint ahogyan azt a videóban hallhatjuk: a térfigyelő kamera vincseszterét nem az első napokban, hetekben; hanem csak másfél hónap múlva foglalták le, akkor nézték meg. Eddigre azonban a felvételek 2-szer, 3-szor törlődtek, és visszaállításuk sem hozott állítólag eredményt.
A kamera megtalálása pedig Dávid szüleinek köszönhető, mert a rendőrség azt a tájékoztatást adta nekik, hogy a közelben nincs térfigyelő kamera, végül Dávid szülei nyomozták ki, hogy mégis csak van. A kamerákról egy térkép honlapunk „Dávid eltűnésének a története” részén látható.