Újság interjúk Dávid szüleivel |
1 millió forint jutalom a nyomravezetőnek!


Dávid eltűnésének híre a Lánchíd Rádióban. A lejátszás a kis háromszögre kattintva indítható el.

Egy éve tűnt el nyomtalanul Dávid a Margit-szigetről

2010-09-12 - Blikk interjú Dávid szüleivel

BUDAPEST - Ackermann Dávidot elnyelte a föld. A fiú pontosan egy évvel ezelőtt visszament vízért, majd eltűnt a kocogókkal teli Margit-szigeten. "Azóta is vágyakozva nézek ki az ablakon, hátha meglátom őt. A vacsoránál mindig négy személyre terítek, jusson neki is, ha hazajön."

"Érzem, hogy él, de valami vagy valakik nem engedik vissza" - mondta Ackermann Józsefné. Dávid kétségbeesett édesanyjának azóta nincs nyugalma, hogy 2009. szeptember 11-én este hiába hívogatta a 18 éves srácot a telefonján. Annyi bizonyos, hogy Dávid kora este ért a Margitszigetre, ahol egy mólón üldögélt egy barátnőjével és annak ismerőseivel.

A társaság este hét-fél nyolc körül indult el a villamosmegálló felé, a fiú azonban visszafordult. A többiek nem várták meg, elmentek nélküle az ARC kiállításra. Azóta senki sem látta. "Este fél nyolckor már ki volt kapcsolva a telefonja. A mobilt később megtalálták összetörve a sziget bejáratánál, az iratait pedig valaki lerakta a rendőrség előtti padra. Jó lenne megtalálni az illetőt, hogy kiderüljön, hol bukkant rá a papírokra" - mondta az asszony.


Dávid 2009. június 20.-án

"Hihetetlen, de a kora esti meleg időben, amikor emberek ezrei sétálnak vagy kocognak a szigeten, egyetlen szemtanú sem látott semmi gyanú-sem látott semmi gyanúsat. Dávid egyszerűen felszívódott. A rendőrség felprofilt alkotott a testvéremről, ami kizárja az öngyilkosságot. Szonárral is átkutatták a folyómedret, és nem találtak holttestet. Egyébként is, ki törné össze a mobilját és dobná el a papírjait, mielőtt ugrik?" - kérdezte a fiú bátyja. Dávid társasága nem tudott segíteni, bár azt egyikük elárulta, hogy aznap könnyű drogot szívtak.

"Kértük a BKV és a MÁV segítségét is, hátha valaki emlékszik a fiunkra. Sajnos a térfigyelő kamera felvételei törlődtek, mire megnézték őket" - magyarázta Ackermann Józsefné. A család attól tart, hogy elrabolták a fiút. "Reménykedünk benne, hogy jelentkeznek újabb szemtanúk. Valakinek látnia kellett valamit!" - mondta az édesanya.

Jár a jutalom
Ackermann Dávidot az Országos Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Nyomozó Iroda és az Interpol is keresi. A család egymillió forintot ajánlott fel annak, aki értékes információval szolgál Dávidról. Ha látták a most 19 éves, 170 centiméter magas, szőke és kék szemű fiút, hívják a 06-20-240-2225-ös, vagy a 107-es számot